25 Eylül 2011 Pazar

Fall Winter 2011-2012

{Celine - Miu Miu}
Vintage görünümlü camel veya hardal tonlarda büyük ceket tipindeki paltolar bu sezonun favori parçalarından.  Mavi, mor gibi daha canlı renkleri kullanan Jil Sander ve Burberry Prorsum markaları da alternatif arayanlar için ideal.

{Hermes - Marni}
Özellikle Aztec desenleriyle mağazalardaki yerini alan geometrik şekiller bu sezon farklı formlarda da karşımıza çıkıyor. Hermes'in Picasso tablolarını andıran kıyafetleri ve Marni'nin canlı renklerle geometrik şekilleri birleştirmesi sezonun öne çıkan trendlerini belirliyor.

{Christian Dior - Gucci}
Dior, değişik renklerdeki kürkleri yaka ve kollarda kullanıp dizüstü çizmelerle tamamlamış. Gucci kadını ise hem etol hem de mont şeklindeki renk renk kürkleri şıklığından ödün vermeden üstüne alıvermiş. Gerek spor kombinlerde gerekse klasik kıyafetlerin üzerinde görüyoruz bu sezon kürkleri. Louis Vuitton, Fendi, Donna Karan, Marni, Prada markaları da koleksiyonunda kürke yer veren markalardan sadece birkaçı..

{Alexander McQueen - Donna Karan}
Kürk, ipek, tül, dantel ve fermuar detayları. Hepsi Alexander McQueen sonbahar kış sezonunda mevcut. Üstelik koleksiyon buzlar kraliçesinden ilham alarak buz rengi, gri ve siyah parçalardan oluşuyor. Bir diğer beyaz tonlarını kullanan tasarımcı ise "bilgeliğin incisi" adını verdiği koleksiyonuyla Donna Karan. Tasarımcının koleksiyonunda beyazın tonları yer yer yeşile, maviye ve toprak tonlarına kaçıyor fakat feminenliğinden ve modern çizgilerinden asla ödün vermiyor.

{Marc Jacobs - Stella McCartney}
Puantiyeleri özleyenler varsa kış sezonunda geri döndüklerinin müjdesini verebilirim. İster casual ister formal kıyafetlerinizde 70ler havası estirmenin tam zamanı!

{Marc Jacobs - Prada}
Kocaman pul payetlerle süslenmiş etekler dikkatimi çeken parçalardan oldu. Kalem etek formunda diz hizası bu etekler J Crew sequin eteklere farklı bir boyuttan bakış gibi geldi bana.

{Dolce&Gabbana - Roberto Cavalli }
Yıldızları bu sezon moda dünyasına kazandıran Dolce&Gabbana bolca pul payet kullanmayı da ihmal etmemiş. Işıl ışıl parlayan koleksiyonun öne çıkanlarından biri de hem yıldızlı hem altın, komple pul payet bu elbise. Roberto Cavalli'nin farklı desenlerde pul payet işlemeli pantolon ve bluzü ise hayranlık uyandırıyor.

{Hermes - Michael Kors}
Bu sezon da yüksek bel pantolonları başımızın tacı etmeye devam ediyoruz. Artık bol paçalı bol kesim bir yüksek bel pantolonu da dolaba eklemenin vakti geldi. Oldukça fazla kullanılan yüksek bel detayı bu sezon da hakimiyetini sürdürüyor. 

Sonbahar geldi hava kapandı deyip de kendinizi koyu renklere mahkum etmeyin çünkü bu sezon canlı renkler de koyu renkler kadar çok kullanılmış. Farklı materyaller farklı kumaşlarla buluşmuş, deri unutulmamış ve kürk ön plana çıkmış bu sezon. Ne Chanel tüvit kumaşlardan vazgeçmiş ne de Lanvin asaletinden bir şey kaybetmiş. En canlı lacivert, en canlı koyu yeşil, en canlı hardal bir araya gelmiş sonbahar kış sezonunu "özellikle benim için" daha çekilebilir hale getirmiş. Ben alışveriş listemin eksiklerini tamamlarken siz de en çok hangi trendi beğendiğinizi belirlemeyi ve burada paylaşmayı unutmayın ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bloglovin